Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Verizon Bombayı Patlattı: Yahoo ve AOL’u 5 Milyar Dolar Karşılığında Satacağız

2 min read
Verizon Bombayı Patlattı: Yahoo ve AOL'u 5 Milyar Dolar Karşılığında Satacağız

Verizon Bombayı Patlattı: Yahoo ve AOL'u 5 Milyar Dolar Karşılığında Satacağız

Amerika Birleşik Devletleri merkezli telekomünikasyon işletmeyi Verizon, bir zaman evvel 2015 senesinde 4,4 milyar dolara satın aldığı AOL ile 2016’da 4,5 milyar dolara satın aldığı Yahoo’yu satmaya karar verdi. Verizon tarafından yapılan açıklamalara göre AOL ve Yahoo’nun yeni sahibi, Apollo Evrensel Management olacak. Apollo Evrensel Management, bu satın alma karşılığında Verizon’a 5 milyar dolar ödeyecek. Ancak bu satış operasyonunun ardından Verzion, AOL, Yahoo üçlüsü arasındaki bağlar tamamen kopmayacak. Verizon, işletmeler üzerinde yüzde 10‘luk laf sahibi olmaya devam edecek.

Apollo Evrensel Management, bu satın alma operasyonunun ardından sadece Yahoo ve AOL‘ye değil, bu firmaların alt markalarına da sahip olacak. Bu bağlamda TechCrunch, Engadget, Yahoo Finance ve The Huffington Post gibi platformlar da Apollo Evrensel Management’ın idaresine geçmiş olacak.

Verizon, Yahoo ve AOL’yi 9 milyar dolara satın almıştı

Verizon

İnternet kullanıcıları, AOL ile alakalı bilgi sahibi olmasalar dahi Yahoo’yu yakından öğreniyorlar. Çünkü bu platform, internetin en köklü mecralarından bir tanesiydi. Ancak Yahoo, 2016 senesine geldiğimizde tarihinin en büyük hack vakalarından bir tanesine maruz kalmış, bu hücumdan sonra da bir daha kumpas yakalamamıştı. Bu vaka, varsayım edebileceğiniz üzere en çok da Verizon’u etkilemişti. Zira firma, Yahoo’yu büyük ümitlerle satın alırken, beklemediği bir hack hadiseyi yaşamıştı.

Reeline bakacak olursak Verizon, ilk kere galibiyetsiz bir teşebbüse imza atmıyor. Firma, Yahoo’nun yanı gizeme Tumblr‘da da eş bir vaka yaşamıştı. Çevrimiçi paylaşım platformunu satın alan Verizon, bir zaman sonra kullanıcıları küstürmüş ve platformdan kurtulmanın yollarını aramaya başlamıştı. Artık unutulmaya surat yakalayan platform, firmanın başını ciddi anlamda ağrıtmıştı. İşte toplamda 9 milyar dolar ortamı değerle satın alınan Yahoo ve AOL’nin de yarı maliyete satılması, firmanın bazı mevzularda yorulmaya başladığının sarih bir göstergesi.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/yahoo-aol-5-milyar-dolar-karsiliginda-satilacak-h109427.html

Bir yanıt yazın