Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Sony & Discord Ortaklığı Kuruldu: Discord, 2022’de PlayStation Network’e Entegre Edilecek

2 min read
Sony & Discord Ortaklığı Kuruldu: Discord, 2022'de PlayStation Network'e Entegre Edilecek

Sony & Discord Ortaklığı Kuruldu: Discord, 2022'de PlayStation Network'e Entegre Edilecek

Discord, dünya genelinde aylık 140 milyondan fazla kullanıcısı olan ve yükselişine devam eden bir uygulama olarak son yarıyılda dikkatleri üzerine sürüklemeyi muvaffak olmuştu. Öyle ki, geçtiğimiz haftalarda bazı rivayetler, Microsoft’un gözlerinin Discord’da olduğunu ve Discord’u satın alabilmek için 10 milyar dolar gibi bir ödemeyi gözden çıkardığını ortaya koymuştu. Microsoft’un son yarıyılda reyin dünyasına müteveccih attığı mert adımlar da düşünülünce kulağa manalı gelen bu satın alma operasyonu asıllaşmadı.

Ancak anlaşılan o ki Discord ile alakalı tasarıları olan tek işletme Microsoft değil. Reyin sektörünün bir öbür yıldızı olan Sony de bu yarışın içinde. Sony Interactive Entertainment’ın CEO’su Jim Ryan’dan gelen bir açıklamaya göre, Sony ile Discord ‘sosyal reyin tecrübesini iyileştirmek için‘ ortaklık kurdu dahi.

Discord 2022’de PlayStation Network’e entegre edilecek:

Discord Sony anlaşması

Ryan tarafından yapılan açıklamada ”Takımlarımız ile beraber Discord’u PlayStation Network’teki sosyal ve reyin tecrübenizin bir parçası haline getirmek için şimdiden sıkı çalışıyoruz. Emelimiz, Discord ve PlayStation tecrübelerini gelecek senenin başlarında konsolda ve mobil aygıtlarda bir araya getirerek dostların, grupların ve toplulukların beraber reyin oynarken eğlenmelerine ve daha basit bağlantı kurmalarına imkân sağlamak” ifadelerine yer verildi. 

Natürel ki henüz bu entegrasyonun ayrıntılarının nasıl olacağı ve bütün olarak ne zaman kullanıma sunulacağı gibi kesin bilgiler yok. Öte yandan Xbox ile Discord entegrasyonunun uzun senelerdir yapılabildiğini öğreniyoruz. Fakat bu entegrasyon oldukça kısıtlı ve sadece Discord’daki dostlarınızın hangi oyunu oynadığınızı görmesi gibi kısıtlı özelliklere sahip. Sony & Discord ortaklığının bundan daha ayrıntılı bir işbirliği getireceği düşünülüyor.

Bu arada bu kadar Discord demişken, Webtekno olarak biz de Discord’dayız! Aramıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/sony-discord-ortakligi-kuruldu-h109446.html

Bir yanıt yazın