Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Epic Games’in Ücretsiz Oyunlar İçin Geliştiricilere Ne Kadar Para Ödediği Ortaya Çıktı

3 min read
Epic Games'in Ücretsiz Oyunlar İçin Geliştiricilere Ne Kadar Para Ödediği Ortaya Çıktı

Epic Games'in Ücretsiz Oyunlar İçin Geliştiricilere Ne Kadar Para Ödediği Ortaya Çıktı

Son senelerin giderek popüler hale gelen reyin platformu Epic Games, 2018 senesinden beri oyuncuların alakasını sürüklemek için fiyatsız reyin kampanyaları tertip ediyor. Haftalık olarak yenilenen bu kampanya kapsamında muhtelif oyunları fiyatsız hale getiren platform, böylece milyonlarca yeni kullanıcı kazanmayı muvaffak oldu. Üstelik Epic Games’in fiyatsız hale getirdiği oyunlar arasında kimi zaman küçük tefek üretimler olsa da kimi zaman GTA 5 gibi ağır toplar da yer almıştı.

Epic Games’in bir oyunu fiyatsız hale getirmesi, hipotez ettiğiniz gibi kolay bir şey değil. Çünkü firma, rastgele bir oyunu fiyatsız yaparken geliştiriciler ile uyuşup, fiyatsız hale getirilen reyin için muhakkak bir ölçü ödeme yapıyor. Bu ödeme, o fiyatsız reyin kampanyasından kaç bireyin yararlandığına ve oyunun sıradan maliyetine göre değişiyordu. İşte Apple ile Epic Games arasında devam etmekte olan dava için kurula sunulacak evraklar arasına ilave edilen bazı dokümanlar, Epic Games’in bu kampanyalar için geliştiricilere ne büyük ödemeler yaptığını gözler önüne seriyor.

İşte Epic Games’in bazı oyunlar için geliştiricilere yaptığı ödemeler

Epic Games

Video reyin sektörüyle alakalı bir firma olarak kurulan GameDiscoverCo’nun kurucusu Simon Carless‘in ele geçirdiği görüntü, Epic Games’in Ocak-Eylül 2019 arasında fiyatsız oyunlar için geliştiricilere ne kadar ödeme yaptığını gözler önüne seriyor. Buna göre firma, tanımlanan zaman aralığında 11 milyon 658 bin dolar ödeme yapmak gidişatında kalmış. Bu kampanyalardan 104 milyondan fazla kullanıcı yararlanırken, Epic Games bu 9 aylık süreçte 5 milyon ortamında yeni kullanıcı kazanmış.

Birkaç gün içerisinde duruşma kuruluya karşı sunulacak istatistikler, Epic Games’in hangi reyin için azami kıymeti ödediğini gözler önüne seriyor. Buna göre firma, Batman: Arkham için 1,5 milyon dolar ödemek zorunda kalmış. Bu kampanyadan neredeyse 6,5 milyon oyuncu yararlanırken Epic Games, 1,5 milyon dolar karşılığında 613 bin 912 yeni kullanıcı kazanmış.

Simon Carless tarafından ele geçirilen görüntü, Epic Games’in fiyatsız reyin kampanyalarından yalnızca küçük bir kesit sunuyor. Ancak firma, sadece Ocak ila Eylül 2019 aralığında değil, bugün dahi bu kampanyaları sürdürmeye devam ediyor. Üstelik bu süreçte dünyanın en popüler oyunlarından olan GTA 5 de fiyatsız olarak verildi. Firmanın, duruşma kuruluya sunacağı tüm istatistiklerin kamuoyu ile paylaşılması, Epic Games’in bugüne dek ne kadar para tükettiğini gözler önüne serecek. Bu mevzuda net bir meblağ söylemek muhtemel değil ancak kampanyanın ilk gününden bugüne dek yapılan tüketmenin Ocak-Eylül 2019 aralığında yapılan 11 milyon 658 bin dolardan kat be kat fazla olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/epic-gamesin-ucretsiz-oyunlar-icin-gelistiricilere-odedigi-para-h109451.html

Bir yanıt yazın