Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Apple, Bir An Önce Yüklenmesini Tavsiye Ettiği iOS 14.5.1 Güncellemesini Yayınladı

2 min read
Apple, Bir An Önce Yüklenmesini Tavsiye Ettiği iOS 14.5.1 Güncellemesini Yayınladı

Apple, Bir An Önce Yüklenmesini Tavsiye Ettiği iOS 14.5.1 Güncellemesini Yayınladı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde onlarca yenilikle dolu en yeni işletim sistemi iOS 14.5’i yayınlamıştı. Başta “Uygulama İzleme Transparanlığı” adlı yeni güvenlik özelliği olmak üzere Apple Watch ile iPhone ekran kilidini açma, AirTag takviyeyi, yeni emojiler ve daha pek çok yeni özellik, bu versiyonla kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. Şimdiyse Apple, bu işletim sisteminde yaşanan meseleleri gidermeye odaklanan yeni bir aktüelleme yayınladı.

Apple’ın iPhone’lar için yayınladığı iOS 14.5.1 ile iPad’ler için yayınlanan iPadOS 14.5.1, minik bir aktüelleme olarak karşımıza çıkıyor ve aygıtlara yeni bir özellik getirmiyor. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre Uygulama İzleme Transparanlığı özelliğindeki bir kusur, kısıtlı da olsa bir grup kullanıcıyı etkiliyordu. Uygulamaların izleme isteğine izin veren alternatifi devre dışı vazgeçen bazı kullanıcıları etkileyen bu problem, iOS ve iPadOS 14.5.1 ile giderilmiş gidişatta. Ayrıca bazı güvenlik iyileştirmeleri de yeniden bu versiyonla kullanıcılara eriştiriliyor.

Apple, aktüellemelerin hemen yapılması gerektiğini söylüyor

iOS 14.5.1

Apple tarafından paylaşılan aktüelleme anekdotlarında, yapılan güvenlik iyileştirmelerinden kimilerinin çok kritik olduğu, hatta güvenlik sarihlerinin giderildiği ve bu güvenlik sarihlerinden kimilerinin istismar edildiği bilgisine yer veriliyor. Bu surattan aktüellemenin çok ehemmiyetli olduğunu söyleyen Apple, kullanıcıların iOS 14.5.1 yükseltmesini bir an evvel bitirmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Dileyen kullanıcılar, iOS 14.5.1’i basitlikle indirip, cihazlarına aktüelleyebiliyorlar. Bunun için iPhone ya da iPad’inde Ayarlar menüsüne erişen bir kullanıcının, “Genel” alternatifi altında yer alan “Yazılım Aktüellemesi” kısmına erişmesi gerekiyor. Bu menüye eriştiğinizde aktüelleme ile alakalı ayrıntıları görüp, cihazınıza aktüelleyebileceksiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/ios-14-5-1-guncellemesi-yayinladi-h109453.html

Bir yanıt yazın