Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Rekor Üstüne Rekor Kıran Ethereum, Geliştiricisini En Genç Kripto Milyarder Yaptı

2 min read
Rekor Üstüne Rekor Kıran Ethereum, Geliştiricisini En Genç Kripto Milyarder Yaptı

Rekor Üstüne Rekor Kıran Ethereum, Geliştiricisini En Genç Kripto Milyarder Yaptı

Bitcoin’in ardından dünyanın en popüler ikinci kripto para üniteyi olan Ethereum ya da kısaca ETH, geliştiricisini milyarder etmeyi muvaffak olmuş vaziyette. Ethereum’un ortak geliştiricilerinden olan Vitalik Buterin, henüz 27 yaşında olmasına karşın cüzdanındaki 333.520 ETH ile dünyanın en genç kripto milyarderi unvanını ele geçirdi.

Yılbaşından bu yana bedelini yüzde 325 artıran Ethereum, CoinMarketCap bilgilerine göre şu gizemeler 3.365 dolar seviyesinden operasyon görüyor. Bu da 333.520 ETH’ye sahip olan Vitalik Buterin‘in toplamda 1 milyar 122 milyon 294 bin dolarlık bir mirasa sahip olduğu anlamına geliyor. Dahası; Ethereum bedelini artırdıkça Buterin’in mirası da direniyor.

vitalik buterin

Ocak 1994’te Rusya’da doğan Vitalik Buterin, sonrasında ailesi ile beraber Kanada’ya göç etmişti. 2012 senesinde, henüz 18 yaşındayken Ethereum’un kurucularından biri olan Mihai Alisie ile beraber Bitcoin Magazine‘i kuran ve burada kripto para ve blok zinciri ile alakalı yazılar paylaşan Buterin, 2014 senesinde ise Thiel Bursu ile mükâfatlandırıldı ve bir sene sonra Ethereum projesini başlattı.

Bitcoin, 1 trilyon dolarlık pazar hacmi ile en popüler kripto para üniteyi olmaya devam ediyor. Ethereum ise 389 milyar dolar ile Bitcoin’in ardından en popüler ikinci kripto para üniteyi konumunda bulunuyor. Ethereum’un Bitcoin’i geride vazgeçmesi en azından kısa vadede pek muhtemel görünmese de ikinci sıradaki yerini vazgeçecek gibi de görünmüyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/ethereum-gelistiricisini-en-genc-kripto-milyarder-yapti-h109460.html

Bir yanıt yazın