Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Şifresi Unutulan, Kapatılan ya da Silinen Bir Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

7 min read
Şifresi Unutulan, Kapatılan ya da Silinen Bir Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Şifresi Unutulan, Kapatılan ya da Silinen Bir Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Dünya çapında milyonlarca faal kullanıcısı bulunan, en popüler sosyal medya platformu olarak kabul edilen Instagram hesabınıza bir gün erişememe görüşü dahi pek çok şahsın kabusu olabilir. Instagram hesabınıza erişemiyor olmanızın parola unutma gibi kolay, ele geçirilme gibi daha büyük ebatlı sebepleri olabilir. Neyse ki Instagram hesap kurtarma operasyonu için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var.

Peki, Instagram hesap kurtarma nasıl yapılır? Hesabınızı kurtarmak için öncelikle hesabınıza neden erişemiyor olduğunuzu öğreniyor olmanız gerekiyor. Zira hesaba ulaşamama sebebine göre uygulanacak yöntem değişiyor. Sizin için bazı temel hesaba ulaşamama sebeplerini ve Instagram hesap kurtarma operasyonu için uygulayabileceğiniz yöntemleri adım adım tüm ayrıntılarıyla kavrattık.

Instagram hesap kurtarma nedeniniz hangisi? 

Instagram hesap parolanızı unutmuş olabilirsiniz. Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmış olabilirsiniz. Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmiş olabilirsiniz. Hesabınız, Instagram tarafından devre dışı vazgeçilmiş olabilir. Instagram hesabınız ele geçirilmiş olabilir.

instagram hesap kurtarma

Parolasını unuttuğunuz Instagram hesabını kurtarma:

Adım #1: Instagram mobil uygulamasını ya da internet sitesini açın. Adım #2: Giriş ekranındaki Şifreni mi Unuttun? yazısına tıklayın. Adım #3: Hesabınızın ismini ya da hesabınıza ait telefon numarasını veya e-posta adresinizi yazın. Adım #4: Giriş İrtibatı Gönder butonuna tıklayın. Adım #5: Almış olduğunuz giriş iletişimini açın. Adım #6: Buradan kendinize yeni bir parola tanımlayın.

instagram şifre unuttum

Instagram hesap kurtarma harekâtları arasında en kolay hakikatleştirilenlerden biri, parolasını unuttuğunuz hesabı kurtarmaktır. Zira pek çok kullanıcı mobil uygulamada ve giriş yaptığı tarayıcılarda parolasını kaydolduğu için zorunlu olduğu zaman andıramayabiliyor. Yukarıyadaki adımları izleyerek parolasını unuttuğunuz Instagram hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Geçici olarak kapatılan Instagram hesap kurtarma:

Adım #1: Instagram mobil uygulamasını ya da internet sitesini açın. Adım #2: Geçici olarak kapattığınız Instagram hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: İki etmenli kimlik doğrulama kullanıyorsanız kimliğinizi doğrulamanız istenecektir. Adım #4: Uzun müddet uzak kaldıysanız yeni şartları kabul faktörüz istenecektir.

instagram giriş

Pek çok kullanıcı bazen Instagram kullanmaktan bunaldığı için ya da başka bir sebeple bir müddet hesabını kapatmayı seçim ediyor. Geçici olarak kapatılan, askıya alınan Instagram hesabınızı yukarıyadaki adımları izleyerek kurtarabilirsiniz. Hesabınızda rastgele bir farklılık yapılmayacak ve hiçbir veriniz silinmeyecektir. Sadece hesabınız kapalı kaldığı sürece Instagram hesabınız silinmiş gibi görünecektir.

Silinen Instagram hesabını kurtarma:

silinen instagram hesap kurtarma

Kalıcı olarak sildiğiniz Instagram hesabınızı kurtarmak için rastgele bir yöntem bulunmuyor. Instagram topluluk kaideleri bu mevzuda son derece katıdır. Silinen bir hesap, bir daha kurtarılamıyor. Instagram ile bağlantıya geçerek bir çözüm yöntemi bulmaya çalışabilirsiniz belki ama şu an için öğrenilen bir silinen Instagram hesap kurtarma yöntemi yok.

Devre dışı vazgeçilmiş Instagram hesabını kurtarma:

Adım #1: Buradan Instagram Dayanak Merkezi sayfasını açın. Adım #2: Kimliğinizde yazılı olan bütün isminizi ve soyadınızı yazın. Adım #3: Devre dışı vazgeçilmiş Instagram hesabınıza ait e-posta adresinizi yazın. Adım #4: Devre dışı vazgeçilmiş Instagram kullanıcı isminizi yazın. Adım #5: Devre dışı vazgeçilmiş Instagram hesabınıza ait telefon numarasını yazın. Adım #6: Devre dışı vazgeçilme kararına neden itiraz ettiğinizi yazın. Adım #7: Gönder butonuna tıklayın. Adım #8: Sıradan koşullar altında birkaç gün içinde itirazınıza cevap alırsınız.

devre dışı bırakılmış instagram hesap kurtarma

Instagram tarafından dondurulan, devre dışı vazgeçilen Instagram hesabınızı kurtarmak için yukarıyadaki adımları uygulayabilirsiniz. Instagram tarafından bir hesabın kapatılma sebebi genel olarak topluluk kaidelerine uygun olmayan tutumlardır. Gerçekten topluluk kaideleri ihlal edildiyse hesabın kurtarılma olasılığı son derece azdır.

Şayet Instagram hesabınızın doğru olmayan sebeplerle, yanlışlıkla devre dışı vazgeçildiğini düşünüyorsanız itiraz metninizde bu vaziyeti sarihçe dile getirmelisiniz. İtiraz araştırılacak ve gerçekten bir yanlışlık varsa hesabınız geri verilecektir. Ancak tekerrür edelim, Instagram topluluk kaideleri gerçekten ihlal edildiyse hesabınızı kurtaramazsınız. 

Ele geçirilmiş Instagram hesap kurtarma:

ele geçirilmiş instagram hesap kurtarma

Şayet Instagram hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız bakmanız gereken ilk yer e-posta gelen kutunuzdur. Burada Instagram tarafından sevk edilen, Instagram hesabınıza kayıtlı e-posta adresinin değiştirdiğine dair bir e-posta varsa hemen e-posta içinde bulunan bir irtibat üzerinden bu gidişata itiraz edebilirsiniz.

Şayet rastgele bir e-posta almadıysanız ama hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız Instagram giriş sayfasındaki Şifreni mi Unuttun? butonuna tıklayarak telefon numaranıza bir giriş irtibatı yollamalarını isteyin. Daha sonra parolanızı hemen eskiki ile hiçbir eş yanı olmayan güçlü bir parola ile değiştirin.

Şayet ne yaparsanız yapın hesabına bir cinsli yine ulaşamıyorsanız yapmanız gereken son adım, ele geçirilmiş hesabınızı silmektir. Bunun için Instagram ile bağlantıya geçin ve kendi kimliğinizi doğrulayarak hesabın silinmesini isteyin. Kimliğinizi galibiyetle doğruladığınız zaman işleminiz birkaç gün içine reelleştirilecektir.

Instagram hesap kurtarma evveli dikkat faktörüz gerekenler:

instagram hesap kurtarma

Instagram hesap kurtarma operasyonu için uygulayabileceğiniz değişik yöntemler olsa da bazı nedenlerle ulaşılamayan hesapların kurtarılamıyor olması son derece can sıkıcı. Bu sebeple, hesap kurtarmayı düşünmeden evvel bazı ihtiyatlar alarak hesabınızı teminata alabilirsiniz.

Şayet parolanızı sık sık unutuyorsanız bir parola idareyicisi uygulaması kullanabilir ya da daha önceki yöntem ile parolanızı ufak bir kağıda yazarak cüzdanınızda taşıyabilirsiniz. Anlık bir karar ile geri dönülmez bir biçimde Instagram hesabınızı kapatmak yerine geçici olarak kapatabilir ve bu müddette kararınızdan emin olup olmadığınızı görebilirsiniz. Gerçi artık Instagram da kalıcı kapatmalar evveli 30 gün giriş yapmama şartı sunuyor.

Hesabınızın ele geçirilme olasılığını en aza indirmek de yeniden sizin elinizde. Öteki sosyal medya hesaplarınızdan değişik, eşsiz, güçlü, uzun ve karışık bir parola tanımlarsanız kolay kolay hesabınız ele geçirilmeyecektir. İki etmenli kimlik doğrulaması da hesabınızın ele geçirilme olasılığını neredeyse ortadan kaldıracaktır. Parolanızı emin olmayan uygulama ve internet siteleri ile paylaşmayın.

Hesabınızın Instagram tarafından dondurulmaması, devre dışı vazgeçilmemesi de tamamen sizin tutumlarına bağlı bir vaziyet. İnternet özgür bir dünya, evet ama bu özgürlük alanı hudutsuz değil. Instagram, tanımladığı topluluk kaideleri ile kullanıcıları gözetmeyi kastediyor. Siz de bu kaidelere uyduğunuz zaman mutlu bir Instagram kullanıcı olarak platformu kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Sizin için muhtemel Instagram hesabınıza ulaşamama sebeplerini ve Instagram hesap kurtarma operasyonu için uygulayabileceğiniz yöntemleri kavrattık. Instagram hesap kurtarma yöntemlerinin mucize yaratmadığını, sadece Instagram tarafından sunulan yöntemler olduğunu unutmayın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/instagram-hesap-kurtarma-nasil-yapilir-h107839.html

Bir yanıt yazın