Ekim 18, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Dolarda FED ateşi: 8.35’in üzerini gördü

2 min read
Dolarda FED ateşi: 8.35'in üzerini gördü

Dolarda FED ateşi: 8.35'in üzerini gördü

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Yellen’ın faiz oranlarının artırılabileceği açıklamaları piyasalarda huzursuzluğa neden oldu. Dolar/TL ibreyi yukarıya çevirdi ve 8,35’in üzerine çıktı. 10 lira hududunda dalgalanan euro/TL de 10,03’e kadar tırmandı.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen’ın, dünkü konuşmasında faiz oranlarının artırılabileceğini açıklaması piyasaları hareketlendirdi. 

Dün günün ilk kısmında 8,34’e kadar yükseldikten sonra yatay bir seyir izleyen dolar/TL günü 8,32 etrafında bitirmişti. Bu sabah saatlerinde dünkü kapanışa göre hafif ekside izleyen dolar/TL, piyasalarda operasyonların çoğalmasıyla güzergahını yukarıya çevirdi ve 8,35’in üzerine çıktı. Yellen bir tümceyle piyasaları karıştırdı: Faiz çoğalışı gerekebilir

Euro/TL ise 10 liranın üzerindeki hareketini sürdürdü ve 10,03’e kadar tırmandı.

Küresel piyasalarda Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Yellen’ın faiz oranlarının artırılabileceği açıklamalarının ardından Amerika Birleşik Devletleri borsalarında teknoloji devleri liderliğinde satışlar yaşandı.

Çin ve Japonya’nın tatilde olduğu Asya borsaları, üst üste dördüncü gününde de düşüş tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına rağmen yatay izledi… Amerika Birleşik Devletleri vadelilerinde  ise dünkü dalgalanma sonrası bugün bir derlenme yaşanıyor.

PETROL MALİYETLERİ 2 AYIN DORUĞUNDA

Petrol maliyetleri, Amerika Birleşik Devletlerinde çiğ petrol stoklarının geçen hafta beklenenden fazla düşmesiyle kazanımlarını artırarak takribî yüzde 1 yükseldi. Brent çiğ petrolünün en yakın vadeli varil maliyeti 8 Mart’tan beri azami seviyeyi görerek 66,45 dolara yükseldi. Amerika Birleşik Devletleri çiğ petrolü de 69,64 dolarla yedi haftayı aşkın azami seviyeyi test etti.

ALTIN MALİYETLERİ

Altın maliyetleri hafif yükselse de Yellen’in faiz oranlarının artırılması gerekebileceği açıklamasının ardından kazanımları hudutlu kaldı. Altının spot piyasadaki ons maliyeti yüzde 0.2 ortamı çoğalışla 1.781 dolarda harekât gördü.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Dolarda-FED-atesi-8-35-in-uzerini-gordu/249982

Bir yanıt yazın