Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Google’da Yaşanan ‘Kavga’, Apple’a Yaradı: Şirket, Rakibinden Önemli Bir İsmi İşe Aldı

2 min read
Google'da Yaşanan 'Kavga', Apple'a Yaradı: Şirket, Rakibinden Önemli Bir İsmi İşe Aldı

Google'da Yaşanan 'Kavga', Apple'a Yaradı: Şirket, Rakibinden Önemli Bir İsmi İşe Aldı

Bundan birkaç ay evvel sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Google‘da yaşanan bir münakaşadan bahsetmiştik. İşletmenin yapay akıl ünitesinde patlak veren bu münakaşanın çalışanlara karşı sergilenen tutum ve denksizlikler sebebiyle çıktığı konuşulmuş olsa da Google, mevzuyla alakalı net bir açıklama yapmamıştı. O yarıyıllarda yapılan açıklamalar, tarafların birbirini yargılamasından öteye geçmemişti. 

Google’da yaşanan kavgayla alakalı yaşanan bir büyüme, bu vaziyetin en çok da Apple’a yaradığını gözler önüne seriyor. Zira bir kamuoyu bülteni yapan Apple yönetimi, Samy Bengio adını işe aldığını açıkladı. Peki Bengio kimdi ve Google için neden bu kadar ehemmiyetliydi?

Samy Bengio, Google’daki çalışma takımının işten atılmasından sonra istifa etmişti

Samy Bengio

Google, firma içi münakaşanın yaşandığı yarıyılda bir grup çalışanı işten çıkarmıştı. İşten çıkarılan adlar arasında Margaret Mitchell ve Timnit Gebru gibi adların bulunması üzerine bu gidişatı hazmedemeyen Samy Bengio, Google’daki misyonundan ayrılmaya karar vermişti. Bu arada, Bengio Google için kritik adlardan bir tanesiydi. 14 sene süresince Google için çalışan yazılımcı, bu süreçte derin bilme algoritmaları geliştirmiş ve Google’ın sanki göz bebeği haline gelmişti.

Apple, mevzuyla alakalı yaptığı açıklamalarda Samy Bengio’nun ne iş yapacağına değinmedi. Eş bir biçimde Bengio da mevzuyla alakalı bir açıklama yapmadı. Ancak bu mevzuyla alakalı bilgi sahibi olduğunu söyleyen iki adsız kaynak, Apple’ın yeni bir yapay akıl araştırma üniteyi kuracağını ve Bengio’nun da Apple’ın yapay zekâdan mesul adlarından John Giannandrea ile bu üniteyi idareyeceğini söylüyor. 

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/apple-googledan-samy-bengioyu-ise-aldi-h109508.html

Bir yanıt yazın