Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

RTÜK, Spotify’ın 10 Yıl Boyunca Geçerli Olacak Lisans Başvurusunu Onayladı

2 min read
RTÜK, Spotify'ın 10 Yıl Boyunca Geçerli Olacak Lisans Başvurusunu Onayladı

RTÜK, Spotify'ın 10 Yıl Boyunca Geçerli Olacak Lisans Başvurusunu Onayladı

Bir vakittir internet üzerinden yayın yapan çevrimiçi platformları sorgulama altına almaya çalışan RTÜK, son olarak Spotify tarafından yapılan lisans müracaatını da onayladı. Böylece platform, Türkiye’deki faaliyetlerine 10 sene süresince kafası rahat bir biçimde devam edebilecek.

Türkiye’de 1 Ağustos 2019 haysiyetiyle yeni bir yarıyıl başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Etrafından Sunumu Hakkında İdaremelik“in yürürlüğe girmesiyle çevrimiçi platformlara bazı legal mükelleflikler getirildi. Bu mükellefliklere uyulmaması vaziyetinde de çok yüklü cezalar verileceği ifade edilmişti. Hal böyle olunca da çevrimiçi platformlar, birbirlerinin peşi gizeme lisans almaya başladılar.

Televizyon kanallarının ödemesi gereken fiyata da 4 ay erteleme yapıldı

spotify

Bu arada, RTÜK’ün bugünkü gündem maddesi sadece Spotify’a lisans vermek değildi. Ülkemizde hizmet vermekte olan televizyon ve radyo kanallarını ödemesi gereken kanal/frekans taksit fiyatlarını 4 ay erteleyen müessese, böylece özellikle de düşük bütçeli kanalların yayın hayatlarını sürdürebilmelerine katkı sağlamış oldu.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/rtuk-spotify-10-yil-gecerli-lisans-basvurusunu-onayladi-h109515.html

Bir yanıt yazın