Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Altay Tankına Güç Verecek 1.500 Beygirlik Yerli Motor BATU, İlk Kez Ateşlendi

2 min read
Altay Tankına Güç Verecek 1.500 Beygirlik Yerli Motor BATU, İlk Kez Ateşlendi

Altay Tankına Güç Verecek 1.500 Beygirlik Yerli Motor BATU, İlk Kez Ateşlendi

Tank, muhtelif zırhlı vasıta ve makinalarda kullanılmak üzere BMC Power tarafından geliştirilen BATU isimli motorun ilk ateşlemesi reelleşti. 1.500 atlık efor üreten BATU, zaferle çalıştı.

BATU’nun ilk ateşleme sınamasıyla alakalı açıklamalar Korunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’den geldi. “1500 at eforundaki ilk motorumuz BATU’nun ateşlemesi zaferli biçimde reelleşti” diyen Demir, açıklamalarını bir video ile de destek ver.

BATU motor

Korunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in BATU ile alakalı paylaşımı şu biçimde;

“Korunma sanayiimiz motor teknolojisinde de emin adımlarla gayelerine ilerliyor. Tank, muhtelif zırhlı vasıta ve makinalar için BMC Power tarafından geliştirilen 1500 at eforundaki ilk motorumuz #BATU’nun ateşlemesi zaferli biçimde reelleşti. #BizimMühendisler yapıyor!”

1.500 at gibi oldukça yüksek bir efora sahip olan BATU’nun efor vereceği vasıtalardan en dikkat toplayanı, varsayım edebileceğiniz gibi yerli muharebe tankımız Altay olacak. Muhtelif meseleler sebebiyle hala seri yapıma geçemeyen Altay, BATU ile beraber Türk Silahlı Kuvvetleri stokuna girmeye bir adım daha yanaşacak.

BATU için paylaşılan video

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/1500-beygirlik-yerli-motor-batu-ilk-kez-ateslendi-h109511.html

Bir yanıt yazın