Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Reklam Getireceğini Söyleyen WhatsApp’a Alternatif 5 Mesajlaşma Uygulaması

5 min read
Reklam Getireceğini Söyleyen WhatsApp’a Alternatif 5 Mesajlaşma Uygulaması

Reklam Getireceğini Söyleyen WhatsApp’a Alternatif 5 Mesajlaşma Uygulaması

Dünyanın en çok kullanılan iletileşme uygulaması WhatsApp, bünyesinde bulunduğu Facebook’un uygulama içi reklam getirme kararıyla, rakamı 2 milyara erişen kullanıcılarını çileden çıkardı. Reklamsız biçimde iletileşmek isteyenler için WhatsApp’a seçenek olacak değişik “reklamsız” iletileşme uygulamalarını listeliyoruz.

Facebook, asrın en büyük teşebbüslerinden birisiyken, son senelerde aldığı kararlar ve değiştirdiği sevinçleri kaçıran siyasetleriyle, asrın en kötücül işletmeleri arasında doruğa oynamaya başladı. Kullanıcı bilgilerinin saklılık ihlalleri neticesinde yapılan davaları tam dünya izledi. Zuckerberg, fiyatsız hizmetlerle nasıl bu kadar para kazandıkları sorulduğunda “Reklam yayınlıyoruz” yanıtını verdi. Bu zati öğrenilen bir gidişattı. Bilinmez şey, reklamları yayınlarken kullanıcıların bilgilerinin üçün taraflarla paylaşılmasıydı.  

Facebook bayağı deyimle çakallık yapıyordu. Kullanıcılara giriş yapmadan evvel, uygulamayı indirirlerken onaylattıkları kısa kontrat metninde, bilgilerin paylaşılması mevzusunda da onay alıyordu. 87 milyon ki Zuck’ın tabiriyle milyarları bulabilir kullanıcının bilgisinin çalınması üzerine, Facebook’a gülünç cezalar kesildi. Öyle ki bu cezalar işletmenin saniyeler içerisinde kazandığı 600 bin dolar kadar gülünç sayılardı. Facebook ana uygulaması ve Instagram sayesinde, işletmenin kazançlarının %98’ini bu reklamlar oluşturdu. Şimdi o uygulamalar arasına, kurulduğu günden bu yana bir kere dahi reklam göremediğimiz WhatsApp ilave ediliyor.  

WhatsApp’ın gerçek kurucuları olan Jan Koum ve Brian Acton, Facebook’a uygulamayı sattıklarında asla reklam yayınlanmayacağının lafını almışlar, işletme sarih biçimde WhatsApp’ta reklam kullanmayacağına dair tüm dünyaya söz vermişti. 31 Ekim’de yapılan açıklamayla WhatsApp’ın Başkan Yardımcısı Chris Daniels, uygulamadaki “Gidişatlar” sekmesinde reklam gösterileceğini doğrulamış oldu. Başka Bir Deyişle, önümüzdeki aylarda reklamlı WhatsApp ile Facebook verdiği bir lafı daha yakalamayan işletme olacak.  

Sizin için WhatsApp’a fiyatsız olduğu için ciddi birer seçenek haline gelen uygulamaları listeledik. Geçiş süreci, yeni bir uygulamaya alışmak güç olsa da usunuzda bulunması gereken bir içerik hazırladık. Hazırsanız başlıyoruz.  

Viber: 

Görüntülü, sesli ve metin iletileriniz için WhatsApp’ın halihazırdaki en güçlü seçeneklerinden olan Viber, yazılan iletilerin dilediğiniz zaman silinmesi özelliği ile ön tasarıya çıkıyor. WhatsApp’da bu müddet 5 dakika ile hudutluydu. Aynı zamanda sohbetler ekranında dilediğiniz iletileşmeyi saklayabiliyorsunuz. Uygulama içinde bulunan oyunlarla, iletileşirken canınız bunalınca karşınızdaki şahısla eğlenebiliyorsunuz.  

Eksileri: Uygulamanın dosya ebadı çok yüksek. Bu sebeple düşük sistem özelliklerine sahip makinelerde donabilir. Kullanıcıların geneline hitap etmeyen çok rakamda özelliği sebebiyle azıcık kalabalık bir arayüzü var.  ViberİNDİR ViberİNDİR

ICQ: 

 

ICQ’yu 90’lı senelerde çocukluk geçirmiş olanlar yakından öğreneceklerdir. Bir yarıyılın efsanesi olan platform, geçtiğimiz senelerde mobil platform olarak geri döndü. ICQ, WhatsApp’a doğrudan rakip olmanın avantajını yaşıyor. Hudutsuz katılımcıya sarih olan kanal sohbetleri, görüntülü ve sesli grup sohbetleri ve iletileşme gruplarıyla oldukça nitelikli seçenekler arasında. 

Eksileri: Uygulama dosyası ebadı yüksek, zamanla arka tasarıda şişmeye neden olan bilgi birikimleri yaşanabilir.

ICQİNDİR ICQİNDİR 

Google Allo ve Duo: 

Geçtiğimiz sene Hangouts’un makbuzunu sürükleyen Google, oldukça sade arayüze sahip olan iki uygulama yayınlamıştı. Allo, metin iletileşmesi uygulaması olup, uygulama içinde tertip edilebilen resimleri yollama ve alma olanağı sunuyor. Duo ise doğrudan bir görüntülü konuşma uygulaması, iki ya da fazla şahısla aynı anda görüntülü sohbete izin veriyor, sesli aramaları da destekliyor.  

Eksileri: Görüntülü görüşme ile iletileşme için iki ayrı uygulamanın bulunması.

Google AlloİNDİR Google DuoİNDİR Google AlloİNDİR Google DuoİNDİR

Telegram:  

WhatsApp’ı uzun müddettir tehdit eden Telegram, oldukça hafif ve kullanımı kolay bir uygulama. Grup iletileşmelerinde rastgele bir hududu bulunmuyor. WhatsApp’a çok alışanlar için arayüz alışması efor bir yapıda olsa da afaki tam iletileşme özelliklerinden kolayca sıyrılıyor.  

Eksileri: Sesli ve görüntülü arama özelliği yok. Son kullanıcı için başlangıçta karışık bir arayüzü var.

Telegram MessengerİNDİR Telegram MessengerİNDİR

Bu uygulamalar dışında Microsoft’un uygulaması Skype Lite, Line ve Threema gibi iletileşme uygulamalarını a rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şayet herkesin sevebileceğini düşündüğünüz başka seçenekler varsa yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/whatsapp-alternatifleri-h56282.html

Bir yanıt yazın