Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Son 1 Haftanın En Göze Çarpan Kripto Para Birimi Ethereum Classic, Neden Bu Kadar Yükseldi?

2 min read
Son 1 Haftanın En Göze Çarpan Kripto Para Birimi Ethereum Classic, Neden Bu Kadar Yükseldi?

Son 1 Haftanın En Göze Çarpan Kripto Para Birimi Ethereum Classic, Neden Bu Kadar Yükseldi?

Kripto para camiası, son senelerdeki en iyi yarıyıllarından bir tanesini yaşıyor. Bu nedenle yatırımcılar, neredeyse hangi kripto para ünitesine dahil olurlarsa olsunlar kazanıyorlar. Ancak bazı kripto para üniteleri var ki yatırımcısını birkaç gün içerisinde sanki zengin ediyor. Bu içeriğimizde sizlere, son bir haftada yüzde 300 değerlenen Ethereum Classic’ten ETC bahsedeceğiz. Nasıl oldu da bu para üniteyi bu kadar değerlendi?

Ethereum Classic, isminden de anlaşılabileceği üzere dünyanın en popüler kripto para üniteyi Ethereum‘un uzantılarından bir tanesi. 2015 senesinde piyasalarda yer almaya başlayan Ethereum, 2016 senesinde büyük hacklenme hadiseyi ile karşı karşıya gelmiş, bilgisayar korsanları bütün 3,6 milyon adet Ethereum’u çalmışlardı. İşte bu kavgalar devam ederken Ethereum’un güvenliğini sağlayabilmek için iki mevzu üzerinde duruldu. İşte bu görüş ayrılığı, Ethereum zincirinin çatallanmasına başka bir deyişle ikiye ayrılınmasına yol açtı. İşte bu zincirin ikinci kısmı, Ethereum Classic olarak karşımıza çıkmıştı.

Ethereum Classic’in maliyet grafiği şu biçimde

Ethereum Classic

Yukarıyadaki grafikte de göreöğreneceğiniz üzere Ethereum Classic, tarihinin büyük bir kısmında stablecoin gibi davrandı. Zaman zaman bazı hareketler olsa da bu kripto para üniteyi, 2020 senesinde en fazla 12 dolar seviyelerine erişmiş. Senenin başında ise 5 dolar seviyelerinde olan Ethereum Classic 7 Mayıs Cuma saat 13:20’de ise 140 dolar seviyelerinde harekât görüyor. Peki ETC, ne oldu da bu kadar sert bir yükseliş yaptı?

Sarih konuşmak gerekirse Ethereum Classic’in yükselmesini gerektiren hiçbir büyüme mevzubahisi değil. Hatta pek çok yatırım uzmanı, bu kripto para ünitesinin modasının geçmiş olduğunu düşünüyor. Uzmanlara göre yükselişin ana sebebi, kripto para piyasalarında yaşanan genel yükseliş sezonuna ayak uydurmak. Bu yükselişin nereye kadar devam edeceği, düzenleme gidişatına ne zaman geçileceği şimdilik öğrenilmiyor.

-Bu içerik yatırım nasihati değildir.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/ethereum-classic-neden-bu-kadar-yukseldi-mayis-2021-h109588.html

Bir yanıt yazın