Ekim 18, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

FED: Finansal riskler arttı

2 min read
FED: Finansal riskler arttı

FED: Finansal riskler arttı

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed, finansal tehlikelerin çoğaldığını, varlığı uzun müddettir öğrenilen riskler dışında yeni tehlikeler ortaya çıktığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed, ülke ekonomisinin salgından derlenmesi ve buna bağlı olarak yatırımcı tehlike iştahının kuvvetlenmesiyle finansal tehlikelerin çoğaldığına dikkat çekti.

Fed’in altı ayda bir yayımladığı finansal karar raporunda pay bonolarındaki sert değer hasılatları, sosyal medyada bir anda popüler hale gelen yatırım taşıtları ve hedge fonların işleyişi bütün olarak anlaşılamayan finansman usullerinin yarattığı finansal tehlikelerin altı çizildi.

YENİ ORTAYA ÇIKAN TEHLİKELER

Üst düzey Fed yetkililerinden Lael Brainard raporla beraber dün yayımlanan açıklamasında, “Yatırımcıların ekonomide güçlü derlenme temennilerinin çok güçlü olduğu göz önüne alındığında, sisteme müteveccih tehlikeleri yakından izlemek ve finansal sistemin mukavemetli olmasını sağlamak ehemmiyet kazanmaktadır” dedi.

Raporda varlığı uzun müddettir öğrenilen riskler dışında yeni ortaya çıkan tehlikelere de dikkat çekildi.

Fed, işletme bürolarına olan arzda düşüş yaratabilecek salgın hastalığın ardından ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini dikkat toplarken, iş yerleri ve hanelerin de “ehemmiyetli baskılarla” karşı karşıya kalmaya devam ettiğini belirtti.

ARCHEGOS İFLASI

Fed, yeni tehlikeler arasında pay bonoları piyasasında son yarıyılda kaydolunan yükselişlerin yerini ani biçimde kayıplara vazgeçebilmesini gösterdi.

Sosyal medyada fertsel yatırımcılar arasında süratle dağılan pay önerilerinin paylarda ani yükseliş ve düşüşlere yol açabildiğine dikkat toplayan Fed, ani hasarlarla bankalarda tahribat yapan Archegos Capital gibi hedge fonlarının tehlike idare siyasetlerinin de evham yarattığını raporda ifade etti. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/FED-Finansal-riskler-artti/250100

Bir yanıt yazın