Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Dünya 27’lik kripto milyarderi konuşuyor

2 min read
Dünya 27'lik kripto milyarderi konuşuyor

Dünya 27'lik kripto milyarderi konuşuyor

Ethereum’un geliştiricisi 27 yaşındaki Vitali “Vitalik” Buterin dünyanın en genç kriptomilyarderi ünvanını ele geçirdi…

Kripto para deliliği devam ediyor. Rusya’da Kanada’ya göç eden bir gencin çıkardığı kripto para kendisini dolar milyarderi yaptı. Ethereum’un dün itibariyle toplam piyasa bedeli dün 407 milyar dolara yükseldi. Rusya’nın enerji devi firmayı Gazprom’un dünkü piyasa bedeli ise 76,9 milyar dolar…

Mayıs ayında 1 adet Ethereum’un bedelinin 3 bin 500 dolara yükselmesiyle beraber Ethereum’un geliştiricisi 27 yaşındaki Vitali “Vitalik” Buterin dünyanın en genç kriptomilyarderi ünvanını ele geçirdi. Kasabada doğdu, dünyanın en genç kripto milyarderi oldu En popüler kripto para üniteyi bitcoinin toplam piyasa bedeli 1,08 trilyon dolara erişirken, Ethereum’un bedeli 400 milyar dolar seviyesinde.

1994’te Moskova bölgesinin kasabalarından Kolomna’da doğan Vitali Buterin, 2000’de ailesiyle beraber Kanada’ya göç etmiş. Senenin muhtelif yarıyıllarında İsviçre, Singapur ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan Buterin’in Rusya ve Kanada yurttaşlığı bulunuyor. Vitali Buterin’in babası da bir bilgisayar programcısı. Genç teşebbüsçü ismini “Vitalik” olarak kullanıyor. 

Babasının izinden giden Vitalik’in 19 yaşında üniversite eğitimini yarıda vazgeçerek kendini kripto para mevzusuna adadığı belirtildi.

Vitalik, 2020’de Rusya’yı ziyareti sırasında Başkan Putin tarafından kabul edilmişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Dunya-27-lik-kripto-milyarderi-konusuyor/250133

Bir yanıt yazın