Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Microsoft, Windows 10 Kullanıcılarının Bilgisayarlarını Başlatmasını Engelleyen Güncellemeyi Geri Çekti

2 min read
Microsoft, Windows 10 Kullanıcılarının Bilgisayarlarını Başlatmasını Engelleyen Güncellemeyi Geri Çekti

Microsoft, Windows 10 Kullanıcılarının Bilgisayarlarını Başlatmasını Engelleyen Güncellemeyi Geri Çekti

Geçtiğimiz günlerde Windows Update üzerinden yayınlanan yeni AMD SCSIAdapter sürücüsünün Windows 10 kullanıcılarında meselelere neden olduğu bildirilmişti. Muhtelif forumlarda bir hayli kullanıcı, özellikle Gigabyte X570 yonga setli ana karta sahip olanlar, yeni sürücünün yüklenmesinin ardından “INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE” yanılgısıyla karşılaşıyorlardı.

SCSIAdapter – 9.3.0.221 adıyla yayınlanan yeni sürücü, kullanıcılardan gelen şikayetlerin ardından bugün Microsoft tarafından Update’den geri çekildi. Fakat sürücüyü bugünden evvel yükleyen kullanıcıların sistemleri, halen aynı sürücüyü taşımaya devam ediyor. Dolayısıyla bu kullanıcıların sürücüyü elle kaldırmaları gerekiyor.

Aktüelleme geri çekildi:

windows 10

Aktüellemeyi yükleyen kullanıcıların büyük bir kısmı, aktüellemenin ardından bilgisayarlarını yine açmaya çalıştıklarında açılmadığını bildirdi. Aygıtlar, Windows 10 açılmadan birkaç kere kendilerini yine başlatıyordu. Ardından yukarıyada bahsi geçen kusur gözüküyor ve Başlangıç Onarımı çalıştırılıyordu.

Kısaca Windows Update üzerinden bir hayli kullanıcıya da otomatik olarak yüklenen sürücü, bilgisayarların başlatılmasını güç, bazen imkânsız hale getiriyordu. Bilgisayarını başlatamayan bazı kullanıcılar bunu Başlangıç Onarımı üzerinden yasaklayabilmiş olsalar da öbür kullanıcılar can sıkıcı meseleler yaşamaya devam etti.

SCSIAdapter’ın yeni sürücüsünün sistemine otomatik olarak yüklendiği veya kendisinin yüklediği kullanıcılar, kusurla karşılaşmamak için sürücüyü basitlikle elle kaldırabilirler. Bahsi geçen sürücüyü kaldırabilmek için alttaki adımları izlemeniz yeterli:

Windows tuşu + R kombinasyonunu kullanarak Çalıştır’ı açın. devmgmt.msc yazarak Enter’a basın. ‘Depolama sorgulayıcıları’ndeki aygıta sağ tıklayıp Özellikler > Sürücü alternatiflerini izleyin. Ardından ‘Sürücüye Geri Dön’ alternatifine basarak bir evvelki sürücünün yüklenmesini sağlayın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/microsoft-windows-10-sorun-yasatan-guncelleme-geri-cekti-h109655.html

Bir yanıt yazın