Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Amazon Hakkında Etikliği Sorgulatan İddia: Yöneticiler, Hedef Karşılamak İçin İşten Atacağı Çalışanlar Alıyor

3 min read
Amazon Hakkında Etikliği Sorgulatan İddia: Yöneticiler, Hedef Karşılamak İçin İşten Atacağı Çalışanlar Alıyor

Amazon Hakkında Etikliği Sorgulatan İddia: Yöneticiler, Hedef Karşılamak İçin İşten Atacağı Çalışanlar Alıyor

Amazon, her ne kadar insanların kariyerlerinde büyük bir atlama noktası olsa da ne yazık ki bazı çalışanlar, işletmeye sadece yine işletmeden çıkarılmak için alınabiliyorlar. Bu açıklama, doğrudan Amazon’da çalışan bazı idareyiciler tarafından yapıldı. İdareyiciler, firmanın personel başkalaşım oranını karşılayabilmek için bazı insanları sadece işten atmak için işe aldıklarını sarihçe söyledi.

Insider’a konuşan üç Amazon idareyicisi, bu açıklamayı “Takımın geri kalanını gözetebilmek için kovacağımızı bildiğimiz insanları işe alabiliyoruz.” laflarıyla yaptı. Firma içinde uygulanan bu usule “kovmak için al hire to fire” adı takıldığı da belirtildi. Bu uygulama kapsamında idareyicilerin işe aldığı çalışanlar, senelik personel başkalaşım oranının karşılanması için işe alındıkları aynı sene içinde işten atılıyorlar.

%10’luk hedefi karşılamak için işten atılacak çalışanlar alınıyor:

amazon

Amazon’un harekâta biçimi, idareyicilerin her sene çalışanlarının %10’unu işten çıkarmasını gerektiriyor. Bu %10’luk kısım genellikle yeterli seviyede performans gösteremeyen çalışanlardan oluşuyor. Fakat yeterli rakamda çalışan işten atılamadığında hedefe erişilemiyor. Bu da Amazon idareyicilerinin böylesine makûs bir yol izlemelerine neden oluyor.

Bir yetkili iddiaları yalanladı:

Insider’a konuşan bir Amazon yetkilisiyse bu iddiaları yalanladı. Yetkili, Amazon’a işten atma emeliyle rastgele bir çalışan almadıklarını söyleyerek firmanın içinde “kovmak için al” gibi bir kavramın olmadığını da vurguladı. Amazon yetkilisi böyle bir açıklama yapmış olsa da Amazon’da uygulanan kaidenin ne kadar sert uygulandığı, uygulanmadığında da neler yapıldığı daha evvel ortaya çıkmıştı.

Hedef karşılanmazsa kaçışı yok:

Yeniden Insider tarafından 20 Nisan’da yapılan bir haberde Amazon Web Services 2020 senesinde takımının %10 hedefine erişemediği belirtilmişti. Bunun neticesinde takımın idareyicisi, 2020 senesinde karşılayamadığı hedefi 2021 senesinde üstüne ilave ederek bitirecekti. Başka Bir Deyişle 2020’de %8’lik işten çıkarma yaptıysa, 2021 senesinde hedefi %12 olacaktı. Dolayısıyla idareyicilerin üstünde bu mevzuda büyük bir yük olduğu söylenebilir.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/amazon-yonetici-hedef-karsilamak-icin-atilacak-calisan-aliyor-h109757.html

Bir yanıt yazın