Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Facebook, Okunmayan Makalenin Paylaşılmasını Engelleyen Bir Özellik Test Ediyor

2 min read
Facebook, Okunmayan Makalenin Paylaşılmasını Engelleyen Bir Özellik Test Ediyor

Facebook, Okunmayan Makalenin Paylaşılmasını Engelleyen Bir Özellik Test Ediyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile yeni bir özelliği test etmeye başladı. Facebook’ta yer alan öteki gönderileri paylaşan kullanıcıları etkileyecek bu yeni özellik, irtibatı açılmamış bir yazının paylaşılması vaziyetinde kullanıcıyı uyaracak. Böylece kullanıcı, özellikle de yazı gibi ehemmiyetli şeyleri paylaşırken, başlığını okuyarak yapacağı bir paylaşımın sıhhatli olmayacağı mevzusunda bilinçlenmiş olacak.

“Facebook Newsroom” adlı Twiter hesabından duyurulan özellik, açılabilir menü olarak görünecek. Kullanıcılar, bir yazının içini açmadan paylaşmak istediklerinde görünecek olan bu menü, mevzubahisi yazının okunmadığını, yazının paylaşılacağından emin olunup olunmadığı mevzusunda ihtarda bulunuyor. Kullanıcı, gidişata göre yazıyı paylaşabilir ya da evvel okumayı seçim edebilir.

Facebook’un yeni özelliği işte böyle görünüyor

Facebook

Facebook tarafından yapılan açıklamalara göre bu özellik, kullanıcıların yazı paylaşırken daha şuurlu davranmasını, paylaşılan bir yazının içeriğinde neler olduğunun anlaşılmasını sağlayacak. Ancak bu özellik, ilk kere Facebook tarafından sınanmıyor. Daha evvel de Twitter, platformda paylaşılan yazıları retweetlemek isteyen kullanıcılar için Facebook’unki ile birebir aynı olan bir alternatifi test etmişti.

Facebook, yeni ihtar özelliğinin çıkış tarihi ile alakalı bir açıklama yapmadı. Öte yandan, bu özelliğin sadece mobil versiyonlara mı özel olacağı yoksa web versiyonda da mi kullanılabilir olacağı, şimdilik öğrenilmiyor. Ancak özelliğin test evresine gelmiş olması, sürecin kısa bir zaman sonra bitirilebileceği anlamına geliyor. Başka Bir Deyişle kullanıcılar, yakın bir gelecekte bu özelliği kullanmaya başlayabilirler.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/facebook-okunmayan-makaleyi-engelleyen-bir-ozellik-test-ediyor-h109726.html

Bir yanıt yazın