Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

ABD’den Kritik Karar: Pfizer-BioNTech Aşısının 12-15 Yaş Grubuna Uygulanmasına İzin Verildi

2 min read
ABD'den Kritik Karar: Pfizer-BioNTech Aşısının 12-15 Yaş Grubuna Uygulanmasına İzin Verildi

ABD'den Kritik Karar: Pfizer-BioNTech Aşısının 12-15 Yaş Grubuna Uygulanmasına İzin Verildi

Amerika Birleşik Devletleri Yiyecek ve İlaç Dairesi FDA, Almanya’da üretilen koronavirüs aşısı olan Pfizer-BioNTech’in 12 ila 15 yaş arasındaki gençlere uygulanmasına izin verdiğini açıkladı. Mevzuyla alakalı yapılan açıklamalarda, bu kararın Amerika Birleşik Devletleri genelindeki aşılamayı süratlendireceği ve salgının önüne geçmeyi basitleştireceği ifade edildi.

Kararın sürpriz olmadığını söylemek gerek. Çünkü FDA, geçtiğimiz senenin sonunda da 16 yaşına kadar olan Amerika Birleşik Devletleri’liler için Pfize-BioNTech aşısının kullanımına onay vermişti. Alınan yeni karar, bu koronavirüs aşısısın milyonlarca insana daha vurulmasını sağlamış olacak. Ancak Amerika Birleşik Devletlerili gençler, Almanya’da üretilen koronavirüs aşısını vurulabilmek için en azından birkaç gün daha beklemek vaziyetinde olacaklar.

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Hakimiyet ve Korunma Merkezleri’nin de bu aşıya onay vermesi gerekiyor

Alman koronavirüs aşısı

Alman koronavirüs aşısının 12 ila 15 yaş aralığındaki gençlere uygulanabilmesi için, Amerika Birleşik Devletleri Yiyecek ve İlaç Dairesi’nin verdiği onay yetmiyor. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Hakimiyet ve Korunma Merkezleri’nin CDC de bu aşıya onay vererek, sürecin bitirilmesi gerekiyor. Amerika Birleşik Devletlerinden gelen haberlere göre CDC, mevzuyla alakalı olarak çarşamba günü yarın bir buluşma tertip edecek. Bu buluşmadan onay haberi kazançsa, Amerika Birleşik Devletlerindeki gençler Alman koronavirüs aşısı vurulmaya başlayacaklar.

Amerika Birleşik Devletleri, FDA’nın verdiği bu kararı fazlasına önem veriyor. Zira bu kararla beraber mektep çağındaki gençlerin büyük bir kısmının aşılanacağı ifade ediliyor. Böylece bir yandan cemiyetsel bağışıklığın sağlanmasına katkı sağlanmış, öteki yandan ise gençlerin yaşamlarındaki kısıtlamalara bir son verilmiş olacak. Uzmanlar, aşılama sürecinden sonra hem mekteplerin hem de mektep sonrası etkinliklerin gönül rahatlığı ile yapılabileceğini söylüyorlar.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/abd-pfizer-biontech-asi-12-15-yas-grubuna-uygulanabilecek-h109722.html

Bir yanıt yazın