Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Apple, iCloud Belgeler ve Veriler’in Yerini iCloud Drive’ın Alacağını Açıkladı

2 min read
Apple, iCloud Belgeler ve Veriler’in Yerini iCloud Drive’ın Alacağını Açıkladı

Apple, iCloud Belgeler ve Veriler’in Yerini iCloud Drive’ın Alacağını Açıkladı

Apple’ın iCloud Evraklar ve Bilgiler servisi, değişik uygulamalardaki bilgileri otomatik olarak senkronize ediyor ve bu bilgileri tüm aygıtlarda kullanmanızı sağlıyordu. Fakat bu servis, iCloud Drive’dan bağımsızdı. Apple, Evraklar ve Bilgiler servisinin geleceğine dair tüm kullanıcılarını ilgilendiren bir açıklama paylaştı.

Apple tarafından paylaşılan açıklamaya göre iCloud Evraklar ve Bilgiler servisi Mayıs 2022’den itibaren, başka bir deyişle önümüzdeki yıl bu zaman kullanımdan kalkacak. Bu servisin yeriniyse tamamen iCloud Drive alacak. iCloud Evraklar ve Bilgiler servisini kullanan tüm kullanıcıların hesapları iCloud Drive’a aktarılacak.

Bilgilerinizi göreöğrenmek için harekâtları sizi yapmanız gerekiyor:

icloud

iCloud Evraklar ve Bilgiler servisini kullananlar, dosyalarını göreöğrenmek için iCloud Drive’ı faalleştirmek zorunda. Hesabınız Mayıs 2022’de iCloud Drive’a yükseltildiğinde Evraklar ve Bilgiler servisine kayıtlı olan dosyalarınızın kapladığı gizleme alanı ölçüyü, iCloud’a aktarılınca rastgele bir biçimde değişmeyecek.

Bu başkalaşımın kullanıcılara somut olarak yansıyacağı yer, iOS’taki Dosyalar uygulaması olacak. Kullanıcılar, bilgileri doğrudan Dosyalar uygulamasında veya Mac’in Finder uygulamasında görebilecekler. Fakat yukarıyada söylendiği gibi iCloud Drive’ı faalleştirmezseniz, bilgilerinizi iCloud Drive’da göremeyeceksiniz.

iOS ve iPadOS kullanıcıları, iCloud Drive’ı faalleştirmek için Ayarlar > isminiz > iCloud yolunda iCloud Drive’ı açarak aktifleştirebilirler. macOS kullanıcıları aynı operasyonu Apple menüsü > Sistem Seçimleri > Apple Kimliği > iCloud yolunda yapabilirler. iCloud.com üzerinden de Pages, Numbers, Keynote veya iCloud Drive alternatiflerinden birini seçtikten sonra ‘Yükselt’e basarak hesabınızı iCloud Drive’a yükseltebilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/apple-icloud-belgeler-veriler-yerini-icloud-drive-alacak-h109765.html

Bir yanıt yazın