Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

HES Uygulamasında ‘Aşı Kimliği’ Dönemi Başlıyor

2 min read
HES Uygulamasında 'Aşı Kimliği' Dönemi Başlıyor

HES Uygulamasında 'Aşı Kimliği' Dönemi Başlıyor

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan bültende; “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği’nin” devreye alındığı belirtildi. Türkiye’de iki doz aşı yaptıran bireyler artık Hayat Konuta Sığar HES uygulamasına girerek, Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği oluşturabilecekler. Seyahat edilen ülkeye girişte pasaportların okutulması sırasında şahsın aşı bilgileri bu sayede artık gözükebilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği’nin üzerinde şahsın T.C kimlik numarası, pasaport no, ad ve soyadı, doğum tarihi, tebaayı ve ‘COVID-19 Aşısı olmuştur’ bilgisi yer alacak. Aynı zamanda aşı ismi, aşının yapıldığı tarih gibi bilgilerin yanı gizeme Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz yaz hayata geçirdiği tehlikesiz turizmin logosu da yer alacak.

Karekod sayesinde e-Nabız’dan tüm bilgiler görülebilecek

HES Pasaport

Aşı Kimlik Kartı üzerinde yer alan karekod okutulduğunda e-Nabız’a yönlendirecek olan sistem, Türkçe ve İngilizce olarak “Aşı kimliği 12345678910 TC Kimlik numaralı ve XXXX pasaport numaralı X şahsına aittir” iletisini verecek. Aynı zamanda kimliğin oluşturulma tarihi ve T.C Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulduğu bilgisi de yer alacak.

Özellikle yurt dışı seyahatler için oldukça kolay bir harekât olması sebebiyle yeni yarıyılda uygulamanın sıkça kullanılması bekleniyor. Hatta Türkiye’de de bir hayli noktada bu dokümanın kullanılması ve buna uygun muhtelif beldelere giriş yapılması beklenenler arasında.

Sizler bu mevzuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/hes-uygulamasinda-asi-kimligi-donemi-basliyor-h109764.html

Bir yanıt yazın