Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Sony’ye Göre 2022’ye Kadar PlayStation 5 Bulmak Zor Olacak

2 min read
Sony'ye Göre 2022'ye Kadar PlayStation 5 Bulmak Zor Olacak

Sony'ye Göre 2022'ye Kadar PlayStation 5 Bulmak Zor Olacak

Sony’nin yeni nesil reyin konsolu olan PlayStation 5, geçtiğimiz senenin sonlarında piyasaya çıkmıştı. Yeniden de yoğun arz ve pandemi sebebiyle yaşanan meseleler sebebiyle bu konsollardan bir tane bulup almak hiç kolay değil. Görünüşe göre uzun müddet de kolay olmayacak.

Bloomberg’e göre Sony’nin CFO’su Hiroki Totoki, “Bu sene arzın düşeceğini düşünmüyorum. Daha çok makine olacağını garantiye almamıza ve gelecek sene daha çok PlayStation 5 üretecek olmamıza karşın, talebimiz arza yetişemeyecektir.” dedi.

Analistlere ihtar

ps5

Totoki, analistleri PS5 talebinin 2022 senesindeki bir noktaya kadar düşük kalacağı mevzusunda da ihtarlarda bulundu. Kasım 2020’de çıkan makine, fazla alıcı arzı, sofistike yazılımlar kullanan stokçular, küresel yapım ve lojistik meseleleri, küresel yonga krizi ve pandemi sebebiyle yeterince üretilemedi.

Sony ayrıca PlayStation 5 talebinin ne zaman bayağıya döneceğine dair resmi bir tarih açıklamadı. Mevzuyla alakalı görüşleri sorulan Sony lafçıları da bir açıklama yapmaktan kaçınmayı seçim etti. Başka Bir Deyişle ortada büyük bir belirsizlik mevzubahisi.

Bu senenin başlarında bir dizi müzakere veren PlayStation işvereni Jim Ryan, bu senenin güzünde çok ciddi ölçüde konsolun mağazaların sergenlerinde yerini alacağını ifade etmişti. Her ay daha fazla talep sağlayacaklarını söyleyen Ryan, kısa zamanda gidişatın daha iyi hale gelmesini beklediklerini de söylemişti. 

PlayStation 5’ler satışta durmuyor

ps5

PlayStation 5’ler piyasaya çıktıkları anda sanki silinip süpürülüyor. İnternet mağazalarında bulunamayan konsolun fiziksel mağazalardaki rafları da çok büyük olasılıkla boş oluyor. İkinci el ya da yine satış piyasası ise olağanüstü ebada gelmiş gidişatta.

Bazı ikinci el satış platformlarında, PlayStation 5’ler piyasa maliyetinin %30-60 üzerine maliyetlerden akdikeni buluyor. Bakalım Sony, PlayStation 5 krizini çözmek için nasıl bir yol haritası izleyecek?

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/sony-2022-yilina-kadar-ps5-bulmak-zor-olacak-h109713.html

Bir yanıt yazın