Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

TBMM’ye 18 Yaşından Küçükler İçin Bireysel Emeklilik Getirilmesi Önerildi

2 min read
TBMM'ye 18 Yaşından Küçükler İçin Bireysel Emeklilik Getirilmesi Önerildi

TBMM'ye 18 Yaşından Küçükler İçin Bireysel Emeklilik Getirilmesi Önerildi

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan bir tertip etme teklifi ile 18 yaş altına fertsel emeklilik sistemi getirilebilmesinin önü açıldı. Alakalı kararnamelerde tertip etme yapmayı amaçlayan öneri, kabul edildiği takdirde yaşı ufak olan yurttaşlar da fertsel emeklik sisteminden faydalanabilecekler. Elbette bu harekâtlar, 18 yaşından ufak olan yurttaşların veli ya da vasileri aracılığıyla hakikatleştirilebilecek.

Mevzubahisi öneri, özellikle de BES sistemini umursayan yurttaşlar tarafından neşeyle karşılanacak gibi görünüyor. Ayrıca bir ailede çocuklar için yatırımlar yapılıyorsa, bu tertip etme kabul edildiği takdirde devlet desteğinden de faydalanmış olunacak. Üstelik çocuklar için planlanan BES‘te de lüzum ilanımında belli bir zamandan sonra çıkabilme olanağı tanınıyor.

Legal tertip etmenin 30 Eylül’e kadar bitirilmesi bekleniyor

Bireysel emeklilik sistemi

18 yaşından ufak genç ve çocukları kapsayan fertsel emeklilik sisteminin kapsamının ne olacağı şimdilik öğrenilmiyor. Ancak mevzuyla alakalı yapılan açıklamalarda, yurttaşlara değişik sigorta kutularını da içine alan cezbedici koliler sunulacağı ifade ediliyor. Ayrıca bu kanun önerisinin kabul edilmesi gidişatında, legal tertip etmenin 30 Eylül’e kadar bitirilmesi bekleniyor.

Fertsel Emeklilik Sistemi BES nedir?

Fertlerin tamamen gönüllü olarak katıldıkları fertsel emeklilik sistemi, her ay belli bir ölçü paranın yatırılıp, bu paranın belli bir sene süresince bloke altına alınması anlamına geliyor. Bu süreçte sistemden çıkmayan yurttaş, devletin sunduğu destek ile beraber sağladığı tasarrufun ekstra hasılat getirmesinin önünü açabiliyor. Böylece emeklilik yarıyılı için ekstra kazanç elde edilmiş oluyor. Bu yatırım, aylık ya da toplu olarak çekilebiliyor. İşte bundan sonra, 18 yaşından ufak genç ve çocuklar için de bu sistemin devreye alınması tasarlanıyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/18-yasindan-kucukler-icin-bireysel-emeklilik-sistemi-kanun-teklifi-h109704.html

Bir yanıt yazın