Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

TÜİK, Tarihinde İlk Kez Bulunduğu Suç Duyurusunun Gerekçesini Açıkladı

2 min read
TÜİK, Tarihinde İlk Kez Bulunduğu Suç Duyurusunun Gerekçesini Açıkladı

TÜİK, Tarihinde İlk Kez Bulunduğu Suç Duyurusunun Gerekçesini Açıkladı

Türkiye’nin zaman zaman tartışılan ve açıkladığı bilgilerle çok konuşulan müesseselerinden TÜİK, dikkat toplayan bir kamuoyu açıklamasında bulundu. Bu açıklamada müessesenin bulunduğu bir kabahat ilanından bahseden yetkililer, bu kabahat bülteninin neden yapıldığını açıkladılar. Böylesi bir açıklama, Türkiye İstatistik Müesseseyi tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

TÜİK tarafından yapılan açıklamalara göre Enflasyon Araştırma Grubu‘na müteveccih bir kabahat ilanında bulunuldu. Ancak bu kabahat bülteninin kapsamı, Enflasyon Araştırma Grubu’nun yaptığı araştırmaların neticesine müteveccih değil. Bu mevzuya sarihlik getiren yetkililer, açıklanan istatistiklerde lüzumlu açıklayıcı bilgilere yer vermedikleri için kabahat bülteninin gündem olduğu belirtildi.

“Emel, çalışmayı durdurmak değil”

TÜİK

TÜİK’in kamuoyu açıklamasında, kabahat bülteninin lüzumlu gördüğü vaziyete de değiniliyor. Bu bağlamda Türkiye İstatistik Kanunu’nun 6. maddesine değinen yetkililer, maddenin istatistiklerin nasıl üretilip, nasıl dağıtılacağına dair ayrıntılar kapsadığını söylüyorlar. İşte bu noktada Enflasyon Araştırma Grubu’nun açıklamalarının hukuka uygun olmadığını belirten TÜİK, bir istatistik paylaşırken o istatistiğe dair açıklayıcı bilgilere yer verilmesinin yasayla sabit olduğunu ifade ediyor.

TÜİK’in açıklaması, Enflasyon Araştırma Grubu’nun da dikkatinden kaçmadı. Grup idareyicisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy tarafından yapılan açıklamalarda, yaptıkları işlerin hukuka uygun olduğu vurgulandı. Emellerinin TÜİK’e rakip olmak olmadığını belirten Ulusoy, Enflasyon Araştırma Grubu’nun TÜİK için bitirici olduğunu korundu. Müesseseler arasındaki ihtilafın nasıl giderileceğini zaman gösterecek.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/tuik-suc-duyurusunun-gerekcesini-acikladi-h109694.html

Bir yanıt yazın