Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Intel Bitti, Sıra Qualcomm’da: Apple, 2023 Model iPhone’larda Kendi 5G Modemini Kullanabilir

2 min read
Intel Bitti, Sıra Qualcomm'da: Apple, 2023 Model iPhone'larda Kendi 5G Modemini Kullanabilir

Intel Bitti, Sıra Qualcomm'da: Apple, 2023 Model iPhone'larda Kendi 5G Modemini Kullanabilir

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple, işletme içi “yerlileşme” çalışmalarını yeni mahsulleri içerecek biçimde geliştirecek gibi görünüyor. Yatırımcılara yeni bir anekdot yollayan dünyaca ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, işletmenin iPhone’larda kendi operasyoncularının yanı gizeme kendi 5G modemlerini kullanmaya hazırlandığını belirtti.

“Apple’ın en erken 2023’te olmak üzere iPhone’larda kendi tasarımı 5G temel bant yongalarını kullanacağını öngörüyoruz” diyen Kuo, bu sayede işletmenin şu anki 5G modem tedarikçisi olan Qualcomm ile bağını koparabileceğini ifade ediyor. Bu vaziyet, Apple’ın kar marjını artırabilmesi açısından pozitif bir büyüme olsa da Qualcomm için risk çanlarını tetikleyecek.

Apple, Qualcomm ile bağını koparmayı tasarlıyor

apple 5g modem

Kuo’nun açıklamalarına göre üst segment uslu telefon pazarında 5G Android telefon satışlarında bir sakinlik mevzubahisi ve Qualcomm, Apple ile olan tedarik uyuşmasını da kaybetmesiyle beraber daha fazla satış yapabilmek ismine bütçe arkadaşı telefonlara da 5G dayanağı sunmak ve MediaTek ile daha çekişmeli bir rekabete girmek zorunda kalacak.

Kuo’ya göre Apple’ın kendi 5G modemlerini üretmeye başlamasıyla beraber Qualcomm, markalara karşı pazarlık gücünün ehemmiyetli bir kısmını kaybedecek. Dolayısıyla giriş ve orta segmentte yakın gelecekte daha da uygun maliyetli 5G uslu telefonlar göreöğrenmek olası olacak. Elbetteki şu an için tüm bunların birer öngörüden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/apple-2023-model-iphonelarda-kendi-5g-modemini-kullanabilir-h109692.html

Bir yanıt yazın