Eylül 22, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Ticaret Bakanlığı, Kaçak Yollarla Getirilen 501 Adet Mining Cihazına El Koydu

2 min read
Ticaret Bakanlığı, Kaçak Yollarla Getirilen 501 Adet Mining Cihazına El Koydu

Ticaret Bakanlığı, Kaçak Yollarla Getirilen 501 Adet Mining Cihazına El Koydu

Son senelerin en popüler yatırım taşıtlarından kripto paralar ile alakalı ehemmiyetli bir büyüme yaşandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, İzmir merkezli bir işlem hakikatleştirildiği ve bu işlem kapsamında yasa dışı yollardan Türkiye’ye getirilen 501 adet kripto para mining makinesine el koyulduğu ifade edildi. Ele geçirilen makinelerin bedeli 5 milyon TL.

Gelen bir ihbarı değerlendiren İzmir Gümrük Muhafaza Firaricilik ve İstihbarat Müdürlüğü, ihbar kapsamında ayrıntılı bir araştırma yaparak işlem için harekete geçti. İzmir’de kullanılmakta olan ambarın adresini tespit eden yetkililer, mevzubahisi işlemle de firari olarak getirilen 501 adet mining makinesine el koydular. Ürün kolilerinin üzerinde “Bitcoin Asic” ibaresinin bulunduğu ifade edildi. 

Mining makinelerine ne olacağı şimdilik öğrenilmiyor

Bitcoin Mining

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye’ye firari yollarla getirilip tutulan mining makinelerine ne olacağına değinilmiyor. Ayrıca bu mining aygıtlarının teknik özelliklerinin neler olduğu da şimdilik açıklanmadı.

Firariciler, bu ürünleri neden Türkiye’ye getirdiler? Yukarıyada temsilen görmekte olduğunuz mining makineyi, bütün olarak ne ise yaşıyor?

Mining ya da madencilik olarak öğrenilen operasyon, hakikatinde uzun zamandır öğrenilen bir şey. Ancak son yarıyıllarda yükselen kripto para piyasaları, insanların bu sektöre dinledikleri alakayı da artırdı. Kripto paralara ilgi duyan şahıslar, bu operasyon için özel üretilmiş makineleri kullanarak ya da güçlü bir ekran kartına sahip bilgisayarlar aracılığıyla madencilik harekâtı yapabiliyorlar. Operasyona izin veren her kripto para üniteyi için kullanılabilen aygıtlar, Blockchain teknolojisiyle kripto paraların transferlerini ya da parolalarının çözülmesini sağlayarak, kazanç elde edilmesine yol açıyorlar.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/ticaret-bakanligi-501-adet-mining-cihazina-el-koydu-h109689.html

Bir yanıt yazın