Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

İstanbul Kültür Eylem Planı ile Sosyal Medya Fenomenleri İstanbul’u Tanıtacaklar

2 min read
İstanbul Kültür Eylem Planı ile Sosyal Medya Fenomenleri İstanbul'u Tanıtacaklar

İstanbul Kültür Eylem Planı ile Sosyal Medya Fenomenleri İstanbul'u Tanıtacaklar

Sabah Gazetesi’nde yer alan bir habere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul için harekete geçti. Bu bağlamda “İstanbul Kültür Eylem Tasarıyı” oluşturmaya başlayan bakanlık yetkilileri, atacakları adımlarla İstanbul’un kültürel bedellerinin kaybolmasının önüne geçmeye çalışacaklar. Mevzuyla alakalı hem yurttaşlara, hem yetkililere hem de sosyal medya fenomenlerine iş düşecek gibi görünüyor.

Mevzuyla alakalı edinilen bilgilere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, birkaç ana başlık üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu başlıklarda İstanbul için farklı tasarılar üzerinde duran bakanlık yetkilileri, bu tasarıları bir an evvel uygulamaya geçirecek gibi görünüyorlar. Ancak bu tasarılamaların ne zaman reel olacağı şu an için öğrenilmiyor.

İstanbul Kültür Eylem Tasarıyı’nda şöyle maddeler yer alıyor

İstanbul

İstanbul Kültür Çalıştayı kapsamında gündeme getirilen İstanbul Kültür Eylem Tasarıyı, İstanbul’a Hollywood eşi film platoları getirmeyi tasarlıyor. Bu tasarı kapsamında dünyaca ünlü filmlerin İstanbul’da çekilmesi sağlanmış olacak. Ayrıca bundan sonra ilk ve ortaokul talebeleri, İstanbul dersi görecekler. Bu derste talebelere İstanbul ile alakalı kültür bilgileri bilgileri verilecek. İstanbul’daki taksici, minibüsçü ve garson gibi iş azaları, şehre özel bir eğitim alacaklar. Bu arada, İstanbul’a taşınan şahıslara da kılavuzluk edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul ile alakalı olarak sosyal medya fenomenleriyle de iş birliği yapacak. Bu iş birliği kapsamında İstanbul ile alakalı içeriklerin üretilmesi sağlanacak. Öte yandan İstanbul’un semtleri, kültürel bedelleriyle ön tasarıya çıkmaya başlayacak. Türk edebiyatının ehemmiyetli adları, hangi semtin ne cins kıymetlere sahip olduğunun anlaşılmasını sağlayacak. Üstelik bu çalışmanın bir değişik evresi olarak İstanbul ile alakalı tertemiz içerikler üretilip, İstanbul Kimliği’nin yaşatılması için adımlar atılacak.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/istanbul-kultur-eylem-plani-sosyal-medya-fenomenleri-istanbulu-tanitacak-h109686.html

Bir yanıt yazın