Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Subaru, İlk Elektrikli Otomobilinin Adını (Solterra) ve Görüntüsünü Paylaştı

2 min read
Subaru, İlk Elektrikli Otomobilinin Adını (Solterra) ve Görüntüsünü Paylaştı

Subaru, İlk Elektrikli Otomobilinin Adını (Solterra) ve Görüntüsünü Paylaştı

Japon otomotiv devi Toyota’nın kardeş işletmeyi olan Subaru‘nun ilk elektrikli arabayı için geri sayım başlamış gibi görünüyor. Pek çok özelliği öğrenilen elektrikli arabayı hakkındaki ilk bilgileri paylaşan Subaru, vasıtanın adını sarihlerken ilk tanıtım görselini de yayınladı.

Subaru tarafından yapılan açıklamalara göre Japon üreticinin ilk elektrikli arabasının ismi Solterra olacak. Bütün teşekküllü bir elektrikli araba olarak karşımıza çıkacak olan Solterra, dört tekerden sürükleyişli bir SUV olacak.

Toyota Solterra bu biçimde görünecek

toyota solterra

Subaru’nun Toyota ile kardeş şirket olduğunu zati aktarmıştık. Bu “kardeşliğin” bir parçası olarak Subaru Solterra, Toyota bZ4X crossover modelinde kullanılan ve Subaru-Toyota ortaklığında geliştirilen yeni elektrikli vasıta platformunu kullanacak.

Subaru şu ana kadar tek bir tanıtım görseli paylaştığından ve mevzubahisi görselde vasıtanın ayrıntılarından ziyade silüeti gözüktüğünden Solterra’nın tasarımı hakkında konuşmak kolay değil ancak Toyota bZ4X ile aynı platform üzerine geliştirildiğinden büyük miktarda aynı Deoksirübo Nükleik Aside sahip olacaklarını söylemek çok da yanlış olmaz.

Subaru Solterra logo

Muhtemelen Subaru Solterra, Toyota bZ4X’in daha “adaleli” ve dargın versiyonu gibi görünecek. Solterra’da bZ4X’e mukayeseyle daha apaçık tasarım çizgileri görmemiz ve daha kocaman kıyım bir araba ile karşılaşmamız son derece muhtemel.

Subaru tarafından yapılan açıklamalara göre Solterra’nın 2022‘de yollarda olması tasarlanıyor. Japon firmanın ilk elektrikli arabayı; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin, Avrupa ve Japonya pazarlarında satışa sunulacak. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ile alakalı bir bilgi ise henüz bulunmuyor.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/subaru-solterra-ilk-gorsel-yayinlandi-h109768.html

Bir yanıt yazın