Eylül 20, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

BMC’de çoğunluk hisse Tosyalı Holding’e geçiyor!

2 min read
BMC'de çoğunluk hisse Tosyalı Holding'e geçiyor!

BMC'de çoğunluk hisse Tosyalı Holding'e geçiyor!

Yüzde 49,9’luk payı Katar ordusuna ait olan korunma sanayi işletmeyi BMC’de çoğunluk pay Tosyalı Holding’e geçiyor

İddiaya göre, Ethem Sancak ve Talip Öztürk, toplam yüzde 50,1’lik BMC paylarını satmak üzere Tosyalı ile yaptıkları görüşmelerde uyuşmaya yakın.

Korunma sanayi işletmeyi BMC’de pay yapısı değişiyor. Katar ordusunun yüzde 49,9’luk payına sahip olduğu işletmede toplamda yüzde 50,1’lik paya sahip olan Ethem Sancak ve Talip Öztürk’nam, paylarının tamamını çelik üreticisi Tosyalı Holding’e satmak üzere yaptıkları görüşmelerde son evreye geldikleri öne sürüldü.  Bloomberg’den BMC için flaş iddia: Tosyalı, BMC için masada

BMC Sanayi ve Ticaret AŞ’de Ethem Sancak’ın yüzde 25, Talip Öztürk’nam yüzde 25,1’lik payı bulunuyor. Satış hakikatleşirse, Sancak ve Öztürk BMC’den tamamen çıkmış olacak.

Defence News’deri Burak Ege Bekdil’e konuşan kıdemli bir BMC yetkilisi, tarafların uyuşmaya yakın olduklarını, son ayrıntıları görüştüklerini dile getirdi.

Haberde, BMC’nin 2020’de 533 milyon dolar ciro elde ettiği belirtildi.  Fuat Tosyalı-Ethem Sancak pazarlığında son gidişat!

YARISI KATAR ORDUSUNA SATILMIŞTI

2014 senesinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun TMSF 751 milyon TL’ye o yarıyıl 360 milyon dolara denkti Ethem Sancak’a sattığı BMC’nin yüzde 49,9’unu aynı sene Katar ordusu 300 milyon dolar kıymetle satın almıştı.

Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye 2019 senesinde Sakarya’da Kara Güçleri Komutanlığı’na ait Tank-Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım koşuluyla 25 seneliğine tahsis edilmişti.

BMC’de çoğunluk payı satın almak üzere olduğu öne sürülen Tosyalı Holding’in İdare Heyeti Başkanı Fuat Tosyalı, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu İdare Heyeti’nda yer alıyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/BMC-de-cogunluk-hisse-Tosyali-Holding-e-geciyor/250291

Bir yanıt yazın