Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Cumhurbaşkanı’ndan Tam Kapanma Açıklaması: Bayram Sonrası Kontrollü Normalleşmeye Geçiliyor

3 min read
Cumhurbaşkanı'ndan Tam Kapanma Açıklaması: Bayram Sonrası Kontrollü Normalleşmeye Geçiliyor

Cumhurbaşkanı'ndan Tam Kapanma Açıklaması: Bayram Sonrası Kontrollü Normalleşmeye Geçiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sebebiyle tüm yurttaşlar için bir video ileti yayınladı. “Allahın İzniyle salgını hakimiyet altına almış olarak bayram sonrasında hakimiyetli bir biçimde bayağılaşma adımlarını atıyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece bütün kapanma sürecinin bayram sonuna uzatılmayacağını aktarmış oldu.

Mevzubahisi bayram iletisinde daha çok salgın ve ihtiyatlar ile alakalı açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ne kadar salgının yol açtığı kasvetler nedeniyle buruk bir bayram geçiriyor olsak da allahın izniyle hoş günler bizi bekliyor” ifadelerini kullanırken açıklamalarına şu biçimde devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçtiğimiz sene bu musibetten kurtulmayı umut ediyorduk

maske takmak

“Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda bu musibetten sene bitmeden kurtulmayı umut ediyorduk. Ancak daha sonraki aylarda yeni dalgalar halinde tüm dünyayı tesiri altına alan salgının negatifliklerinden kaçınılmaz olarak bizde etkilendik. 

Artan hadise, yoğun bakım ve ölüm rakamları karşısında ulusumuza olan mesullüğümüzün gereği olarak sınırlamalara gitmek zorunluluğunda kaldık. Ramazan ayını da büyük miktarda sınırlamaların gölgesinde geçirdik. Allahın İzniyle salgını hakimiyet altına almış olarak bayram sonrasında hakimiyetli bir biçimde bayağılaşma adımlarını atıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgınla çabada her türlü yol ve yöntem kullanılacak

kontrollü normalleşme

Salgın ile çabanın kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, salgınla çabada sağlık sistemini güçlü yakalamaya devam edeceklerini ifade ederken; başta aşı olmak üzere salgınla çabada her türlü yol ve yöntemi kullanacaklarını söyledi ve konuşmasına şu biçimde devam etti:

“Bunun zorlu ama art aydınlık bir sınav olduğunun şuuruyla hareket ediyoruz. Salgın önlemlerinden negatif etkilenen her kesime, kasvete düşen her yurttaşımıza destek kolileriyle elimizi uzatıyoruz. Yapımı, istihdamı, gelişmeyi, kalkınmayı destekleyecek her adımı atıyor, her yardımı veriyoruz. Buna karşın kasvete düşen, kazancı eksilen, işi bozulan yurttaşlarımız olduğunu öğreniyoruz. Allahın İzniyle onların kasvetlerini de en kısa vakitte yeniden biz gidereceğiz…Bir kere daha Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/cumhurbaskani-tam-kapanma-aciklamasi-bayram-sonrasi-kontrollu-normallesme-h109772.html

Bir yanıt yazın