Eylül 19, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Samsung, Otomobil Farlarını Bile “Akıllı” Hale Getirecek PixCell LED Teknolojisini Duyurdu [Video]

2 min read
Samsung, Otomobil Farlarını Bile "Akıllı" Hale Getirecek PixCell LED Teknolojisini Duyurdu [Video]

Samsung, Otomobil Farlarını Bile "Akıllı" Hale Getirecek PixCell LED Teknolojisini Duyurdu [Video]

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mobil kamera teknolojileri ile ismini sık sık andığımız ISOCELL markasının gelişmiş kamera teknolojilerini araba farlarına getiriyor. Samsung’un PixCell LED olarak adlandırdığı yeni nesil araba farları, arabalar için hem daha şık far tasarımlarının hem de enerji yararlılığının önünü açıyor.

PixCell LED teknolojisi barbarca tek bir mikroçip üzerinde bulunan 100 ultra ufak LED‘den oluşuyor ve Samsung, Silikon Duvar olarak adlandırdığı teknoloji ile pikseller arasındaki boşluğun sadece 25 mikrometre başka bir deyişle ananesel LED’lerin 16’da 1’i kadar ufak olmasını muhtemel kılıyor.

Pixcell LED

PixCell LED, her bir pikselin ayrı doğrultuyu kastetmesini muhtemel kılan Monolitik Entegre Mimari ile evrensel bir kullanıma sahip. Bir başka deyiş ile ile PixCell LED’in ışıklandırma açısı, yüksekliği ya da değişik detaylar, kullanıldığı arabanın satışa sunulacağı ülke ya da bölgedeki kanunlara uygun biçimde değiştirilebiliyor. 

Samsung, PixCell LED’in sunmuş olduğu avantajların daha iyi açıklanabilmesi için bir video da yayınlamış gidişatta. Mevzubahisi videoya göre PixCell LED, yolu sürücü için en uygun biçimde aydınlatırken karşıdan gelen arabanın sürücüsünü yoğun bir ışığa maruz vazgeçmiyor. Karşıdan gelen arabanın konumunu tespit eden PixCell LED, arabaya müteveccih olan LED’lerin ışığını kesiyor.

Samsung, geçtiğimiz ay 300 binden fazla elektrikli vasıta için PixCell LED modülü sevkiyatı reelleştirdiğini doğruladı. Dolayısı ile PixCell LED’in günlük hayatta nasıl bir avantaj sağlayacağını görmek için fazla beklememiz gerekmeyebilir. O zamana kadar PixCell LED’in ne olduğunu görmek için alttaki videoyu izleyebilirsiniz.

PixCell LED tanıtım videosu

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/samsung-pixcell-led-teknolojisini-duyurdu-video-h109840.html

Bir yanıt yazın