Eylül 21, 2024

Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler

Gündemdeki haberler, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Ulkugundem.com'da.

Adobe Acrobat Reader’e Alternatif 8 Ücretsiz Program

5 min read
Adobe Acrobat Reader'e Alternatif 8 Ücretsiz Program

Adobe Acrobat Reader'e Alternatif 8 Ücretsiz Program

PDF okuyucu kavramı göz önüne alındığında akla ilk gelen program olan Adobe Acrobat Reader, son yarıyıllarda sık sık gelen aktüellemeleri dolayısıyla kullanıcıların tepkisine sürüklüyor. Gelen bu aktüellemelerle beraber kullanıcılar, kullanım alışkanlıklarının baltalandığını düşünerek başka seçeneklere yönelmek zorunda kaldılar.

Günlük kullanım için hem çok fazla yer kaplayan hem de kolay harekâtlar için karışık hale gelen Adobe Acrobat Reader’a seçenek hem yeterli hem de fiyatsız uygulamalar düşünüldüğünde gayet yeterli uygulamalar bulmak olası. Bu yazımızda Adobe Acrobat Reader’ı aratmayacak 8 uygulamadan bahsedeceğiz.

Adobe Acrobat Reader seçenekleri:

Foxit Reader Nitro Reader Sumatra PDF STDU Viewer Evince MuPDF Preview SlimPDF Reader

Foxit Reader:

Foxit Reader

Fiyatsız PDF okuyucular arasında en popüler uygulamalardan biri olan Foxit Reader, ebadının öbür uygulamalara mukayeseyle daha ufak olmasından dolayı da ilk seçimler arasında yer alıyor. Fiyatsız bir PDF okuyucudan çok daha aşırısını içinde barındıran bu uygulama, Microsoft Office uygulamalarıyla tamamen geçimli çalıştığı için de rastgele bir evrakı saniyeler içinde PDF’e dönüştürebiliyor. Foxit Reader, PDF okuma işlevi için Javascript’i devre dışı vazgeçen bir güvenlik modu da kapsıyor.

Nitro Reader:

Nitro Reader

Nitro Reader, PDF okuma işlevinin yanı gizeme okurken kullanılabilecek bazı özellikler de kapsıyor. Mobil aygıtlarda çalışan şahıslar için dokunmatik modu da bulunan Nitro Reader, PDF formatında kitap okuyan kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Uygulama, okuma sırasında dilediğiniz satırın altını çizip, istenilen alanlara yorum paketçiği ilave etmenize de imkân sağlıyor. Nitro Reader’ın en dikkat toplayan dezavantajı ise evrak imza atma özelliğinin bulunmaması.

Sumatra PDF:

Sumatra PDF

Listemizin arayüz olarak en sade uygulaması olan Sumatra PDF, sarih kaynak kodlu bir uygulama olduğu için seçim edilebilirliği yüksek bir imal. 2006’da ilk versiyonu paylaşılan Sumatra PDF, Adobe Acrobat Reader ile mukayese etildiğinde oldukça galibiyetli bir seçenek. Adobe Acrobat Reader’ın ebadı 105 MB etraflarındayken Sumatra PDF’te bu oran 5 MB etrafına düşüyor. Uygulamanın son derece kolay bir işleyişe sahip olması onu son derece süratli çalışır hale getiriyor.

STDU Viewer:

STDU Viewer

Geniş bir dosya cinsi yelpazesi olan STDU Viewer, çizgi roman ve e-kitap okumayı hoşlanan kullanıcılar için oldukça yeterli bir uygulama. PSD uzantılı dosyaları dahi destekleyen STDU Viewer, kolay bir arayüze sahip olmakla beraber sadece 2,5 MB ebadında. Eğitim versiyonu tamamen fiyatsız olarak sunulan STDU Viewer, ticari kullanım için fiyat arz ediyor olsa da fiyatsız versiyonun sunduğu özellikler son derece yeterli.

Evince:

Evince

Listemizin sarih kaynak kodlu yapıya sahip bir öbür uygulaması olan Evince, Windows, Linux ve Unix işletim sistemlerinde fiyatsız olarak kullanılabiliyor. E-kitap ve çizgi roman gibi okuma vasıtaları için aynı anda 2 sayfa görüntüleyebilen Evince, kullanıcıların görüntüledikleri PDF dosyalarındaki satırları ve içerikleri kopyalamasına izin vermesinden dolayı oldukça alaka çekici bir hale geliyor.

MuPDF:

MuPDF

Tehlikesiz okuma modu ve eklenti takviyeyi kapsayan MuPDF, “ben ek özellik istemiyorum, sadece PDF açacağım” diyen kullanıcılar için en uygun alternatiflerden biri. Temel bir emele hizmet ettiği için ebadı da oldukça düşük olan MuPDF, PDF uzantılı dosyaları HTML, SVG ve CBZ gibi dosya cinslerine dönüştürme özelliğine de sahip. Tüm bunlara ek olarak MuPDF, PDF dosyalarını tertip etmeye de izin veriyor.

Preview:

Preview

Preview, Apple’ın Mac aygıtlarında zannedilen PDF okuyucu olarak karşımıza çıkıyor. Bir PDF okuyucudan beklenen her şeyi yapabilen Preview, PDF dosyalarını görüntülemeye ek olarak imza atmaya, dışa aktarmaya, şifrelemeye ve form doldurmaya izin veriyor. Sık sık e-posta ile gelen evrakları imza atmak ve formları doldurmak zorunda kalan insanlar için iyi bir alternatif olan Preview, PDF’e ek olarak fotoğrafları da görüntüleyebiliyor.

SlimPDF Reader:

SlimPDF Reader

İsmini işlevinden alan SlimPDF Reader, bu alandaki en hafif uygulamalardan biri. 1,4 MB ebadıyla neredeyse sistemde hiç yer kaplamayan uygulama, minimal ve kullanışlı bir arayüze sahip. Adobe Acrobat Reader ile mukayese etildiğinde bazı özellikleri noksan olan SlimPDF Reader, bunun karşılığında ebat anlamında öne çıkıyor.

Bu yazımızda Adobe Acrobat Reader’a seçenek olabilecek PDF okuyucuları derledik. Siz de yorum olarak kullandığınız PDF okuyucuları paylaşabilir ve listedeki uygulamalara dair düşüncelerini belirtebilirsiniz.

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/adobe-acrobat-reader-alternatifleri-ucretsiz-h107914.html

Bir yanıt yazın